אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר

בשורות מרגשות בפינו. אנחנו אמנם לא מתעסקות בזה מספיק, אבל הקולינריה העילית הגיעה אל עולם החתונות ושינתה את פניו. כל כך הרבה שינויים חלו בתחום בשנים האחרונות, החל מקונספטים שלמים סביב האוכל (למשל קונספט שוק, מעדניה או “פינגר פוד”), יצירת תפריטים יצירתיים ומרגשים יותר ושבירת מוסכמות. נראה כי בקרב אולמות האירועים חילחלה ההבנה כי האורחים אוכלים גם עם העיניים ושהאסתטיקה של המנה חשובה לא פחות מהטעם שלה. כך שניתן למצוא היום מנות קטנות יותר, מוקפדות וצבעוניות, המשלבות בין מרקמים וטעמים יוצאי דופן, מצולחתות באופן יצירתי ומוקפד ובכלל, מושקעות הן מבחינת חומרי גלם וטעמים והן מבחינת נראות, מנות שהיו יכולות להיות מוגשות בקלות במסעדת שף.

דוגמא טובה לאולם אירועים אשר תמיד נשאר מעודכן ויודע מה טוב לזוגות שלו, הוא גן האירועים אלכסנדר. בגלל שאנחנו מטורפות אחר דברים פוטוגניים, יפים וטעימים, התעניינו מאוד בשינויים שביצע השף של הגן בתחום הקולינרי, ובמה שהניע אצלו את התהליך. שף יואב הרט מספר כי “תחום הקולינריה בארץ ובעולם מתפתח ללא הפסקה. לנו, באלכסנדר חשוב להיות מעודכנים, חדשניים ומובילים בתחום ולא להפסיק לרגש את האורחים שלנו”.

אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר

ברבוניות פריכות בקמח תירס לצד פסטה פפרדלה עם זיתי קלמטה, עגבניות מיובשות ועלי ריחן

אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר

טטאקי טונה אדומה בשילוב חול של שמן זית וחלמון כבוש

יואב משתף אותנו שהתפריט החדש נכתב ובושל כולו ברוח של מסעדת שף, מה שאומר שכל מנה זכתה לעיצוב ולפרזנטציה משלה ומשלבת טעמים ומרקמים שונים ומפתיעים. מבחינת ההגשה, כל המנות נעשות על המקום לפי בקשת האורח, שיכול לשלוט למשל על מידת העשייה של הסטייק שלו ממש כמו במסעדה. יואב מספר שהחשיבה היא לא לפחד מטוויסטים מעניינים ולא רגילים, והכי חשוב, להיות מעודכן ויצירתי בכל יום מחדש.

כדי שתבינו בדיוק על מה אנחנו והשף של אלכסנדר מדברים, קבלו  הצצה להפקת אוכל מהממת שצולמה באלכסנדר, דרכה תוכלו לקבל קצת מושג על אופן הגשת המנות ובעיקר לקבל השראה לבניית התפריט שלכם. בתיאבון!

אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר

סשימי של ארטיק סלמון על מצע קראמבל קקאו מלוח

אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר

מבט מקרוב על הברבוניות

אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר

אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר

פילה מוסר ים על קונפי כרישה, קרם כמהין וקינואה מתפצפצת

אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר

פילה בקר וצלעות כבש בקראסט, קרם פולנטה ברוטב יין מרלו וירקות שוק

אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר

סשימי לוקוס, קונפי שום, צנוברים, שמן זית והרבה דברים טובים

אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר

אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר אוכלים עם העיניים: הקולינריה החדשה באלכסנדר

****

 

צילום: אדם רובין

צילום תמונה ראשית: עידן כנפי

קטגוריות
מקום לאירוע
תגיות
אוכל,אלכסנדר,קולינריה
הכי טובים בתחוםהכי טובים בתחום
Menu Title
x