הכי טעים שיש: הפקה קולינרית מעוררת תיאבון ב'אקו' | בלוג חתונות – מיי דיי

הכי טעים שיש: הפקה קולינרית מעוררת תיאבון ב’אקו’

שפע חומרי גלם עונתיים ורעננים, שימוש בעשבי תיבול ובטעמים דומיננטיים, טאץ' אסיאתי מסקרן והרבה מאוד דגים: צוות My Day הגיע למסע טעימות מפנק במיוחד ב'אקו', וחזר עם תמונות מעוררות תיאבון

אין ספק שקולינריה היא אחד הסעיפים החשובים בכל חתונה, ויש כאלה שאף יגידו שהחוויה של האורחים באירוע קמה ונופלת על איכות המנות המוגשות בו. באקו, מתחם האירועים הממוקם על גדותיו של נחל חדרה, מאמינים בכך בכל הלב. מאז ומעולם ניכרה שם ההשקעה בהיבט הקולינרי, ממנות הפתיחה, למנות העיקריות ועד הקינוחים שבזכותם האורחים מסיימים את האירוע בטעם הכי טוב שיש. מן המטבח יוצאות מנות טריות ועמוסות בטעמים משובחים, שמוכנות מחומרי הגלם האיכותיים ביותר וכוללות טאץ’ עדכני של המסעדה הכי חמה בעיר.

כשהעובדות של צוות My Day, שמעו על המוניטין של המטבח ב’אקו’, הן החליטו לעשות מעשה ולאתגר את מתחם האירועים. הן הציעו להגיע ליום טעימות, מעין סימולציה לחוויה שזוגות מאורסים עוברים כשהם מגיעים לגן, וצוות ה’אקו’ נענה בשמחה. עובדות My Day יצאו מהמשרדים בתל אביב ונסעו צפונה לחדרה. עם הגעתן, הגן שהואר בשמש חורפית קיבל את פניהן, וניחוחות הצמחייה התמזגו עם ניחוחות המנות המתבשלות במטבח.

בתום יום הטעימות התקבלה הפקה פוטוגנית ומעוררת השראה, ואפילו הבנות מצוות My Day, שמגדירות את עצמן פודיז מושבעות, גילו טעמים שהן לא הכירו לפני כן. קבלו הצצה מעוררת תיאבון ליום החווייתי, מנה אחרי מנה.

תפריט לחתונה

ככה זה התחיל. צילום: גדי סיארה

תפריט לחתונה

בקרוב מיטב המנות יעלו על השולחן. צילום: גדי סיארה

תפריט לחתונה

הכי מעורר תיאבון. צילום: גדי סיארה

הנפשות הפועלות

לדברי עמית הלפרן, מנכ”ל שותף ב’אקו’, יחס ה-VIP לו זכה צוות My Day הוא עניין שבשגרה. הקו המנחה של המטבח הוא התאמה לחך הישראלי ולמכנה המשותף הרחב ביותר, ובאותה נשימה, ניתנת תשומת לב לבקשות של זוגות המעוניינים במנות ובטעמים קצת פחות מוכרים. צוות המטבח של ה’אקו’ לא מתפשר על הטריות, ואחת הדוגמאות המובהקות לכך היא העובדה שהסלטים העשירים שמצפים לאורחים מיד לאחר החופה מתובלים דקות ספורות בלבד לפני כן. לצד ההקפדה על הטעמים, ב’אקו’ מקפידים גם על הנראות, והמנות מגיעות בצלחות מיוחדות שמוסיפות צבעוניות ועניין לשולחן.

מלבד הצוות של ה’אקו’, אנשי מקצוע נוספים הפכו את ההפקה ליפה במיוחד: הצלם גדי סיארה תיעד את החוויה, והמעצב קובי בלאנדר מ-Perfect Wedding Design היה אמון על סידורי הפרחים.

תפריט לחתונה

טעימות עם השף? זה לגמרי בנוהל. צילום: גדי סיארה

תפריט לחתונה

קובי בלאנדר מ-Perfect Wedding Design אמון על העיצוב שהפך את יום הטעימות לאסתטי במיוחד. צילום: גדי סיארה

תפריט לחתונה

לא מתפשרים על שום אספקט בדרך לצלחת. צילום: גדי סיארה

פותחים שולחן

מנות הפתיחה של ה’אקו’ מבוססות על ירקות טריים ועונתיים, ושופעות בעשבי תיבול וטעמים מסקרנים. מה בתפריט? אחת המנות האהובות היא קרצ’ופיני טומטיני: סלט המבוסס על עגבניות שרי בשלל צבעים, ארטישוקים צלויים, זיתי קלמטה וויניגרט בזיליקים. אופציה פופולרית נוספת שצוות My Day אהב במיוחד היא סלט שדות ירוקים, המורכב משלל עשבי תיבול, תפוזים, פקאנים, גרנולה וויניגרט הדרים. חובבי החריף והטעמים האסיאתיים יתחברו למנת הסונו מונו, המשלבת בתוכה אטריות שעועית, נבטים, אצות ווקאמה, מלפפונים, בצל סגול, בקצ’וי, ג’ינג’ר, שום פריך וויניגרט יוזו מיסו.

תפריט לחתונה

מתחילים ארוחה בטעם טוב. צילום: גדי סיארה

תפריט לחתונה

שימו לב לכלי ההגשה המיוחדים. צילום: גדי סיארה

תפריט לחתונה

הרכיבים הכי רעננים ועשבי תיבול שזה עתה נקצצו. צילום: גדי סיארה

ישר מהים

בין מנות הפתיחה למנות העיקריות צוות My Day נהנה ממגוון מנות דגים נאים. כל חובב קולינריה יודע שדגים נאים דורשים הקפדה יתרה על טריות, ואכן, אלו שעלו על השולחן ב’אקו’ הצטיינו בכך. בין מנות הדגים היו סשימי סלמון בוויניגרט תפוזים וג’ינג’ר, טרטר טונה אדומה במיסו ואצות וואסאבי, אינטיאס ים תיכוני בגרגרי לימון וצ’ילי, ולהבדיל – חריימה בסגנון מרקש.

הגר, מנהלת הלקוחות העסקיים וחובבת דגים נלהבת, מספרת שמנות הדגים בלטו במיוחד. “הכי אהבתי את טרטר הטונה, בין היתר בזכות הטעמים האסיאתיים שהשתלבו בו מצוין, ההגשה המזמינה, הצבעוניות והכלים המגניבים שעשו בהם שימוש”.

תפריט לחתונה

טריות היא בגדר ערך עליון. צילום: גדי סיארה

תפריט לחתונה

כל ההגשה המגוונים הופכים הכל לחגיגה לעיניים. צילום: גדי סיארה

תפריט לחתונה

צוות My Day לא נשאר אדיש. צילום: גדי סיארה

עיקר הדברים

המנות העיקריות הציגו פיוז’ן מרענן ואינטליגנטי בין כמה מטבחים, וכן נתנו פרשנות לטרנדים הקולינריים החמים של התקופה. אחת המנות שזכתה להתלהבות מצד המשתתפות הייתה נתח פילה בקר עסיסי בליווי תפו”א בסגנון מדורה, אספרגוס וציר בקר עם יין אדום. ליאל, אחראית מדור ‘חתונות אמיתיות’, אמרה ש”בתור חובבת בשר, אני יכולה להגיד שהבשר היה מעולה וזה פשוט עשה את המנה”. מנה נוספת שאהבו הטועמות הייתה האסאדו, שהוגש על מצע בטטה אפויה בתפוזים ופטריות.

שתיים מהבנות שהגיעו ל’אקו’ הן צמחוניות, וגם הן נהנו מחוויית גורמה: אל השולחן הוגשו קובה סלק ברוטב מצומצם ועדין, וכן טורטליני פטריות עם תרד וצנוברים. נילי, מנהלת הקהילה וצמחונית מילדות, מספרת שהמנה הטובה ביותר בעיניה הייתה הקובה סלק. “בדרך כלל, המנות הצמחוניות שמוגשות במתחמי אירועים הן סולידיות יחסית, אבל ‘אקו’ לגמרי הפתיעו עם מנה שלא רואים כמעט בגרסתה הצמחונית. ממש אהבתי, וגם הצבע הסגול ממש עשה תיאבון”.

תפריט לחתונה

שילוב חומרי גלם עדכניים כמו ארטישוק. צילום: גדי סיארה

תפריט לחתונה

גם הצמחוניות נהנו מחוויה קולינרית לתפארת. צילום: גדי סיארה

תפריט לחתונה

חגיגה בצלחת. צילום: גדי סיארה

המתיקות שאחרי

רגע לפני שצוות My Day חזר לתל אביב, הגיעה פלטת מתוקים עשירה בכל טוב, שסגרה היטב את החוויה המהנה. הפלטה כללה קרמבו ביתי בציפוי קוקוס, טארט שוקולד, ממתק פיסטוק, פחזניות קרם, פאדג’ שוקולד וקרם וניל מצופה שוקולד על מקל. לימור, כתבת התוכן שמעידה על עצמה שהיא מכורה למתוק, אהבה מאוד את הקינוחים: “הכנת קינוח פרווה שלא נופל ברמתו מקינוח חלבי זה אתגר של ממש. לשמחתי, ‘אקו’ לגמרי עמדו בו!”.

תפריט לחתונה

ממגוון המתוקים שהוגשו למנה האחרונה. צילום: גדי סיארה

תפריט לחתונה

אקורד הסיום המושלם לארוחה. צילום: גדי סיארה

קטגוריות
המגזין
תגיות
אקו,גדי סיארה,חתונה קולינרית
Menu Title
x