מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה | בלוג חתונות – מיי דיי

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

כל הטרנדים הלוהטים בזירת הדרינקים לחתונות, מה צריך לשאול לפני שסוגרים תפריט אלכוהול ושני מתכונים מנצחים: כל מה שצריך לדעת לפני ה"לחיים" הראשון

שימו את עצמכם לרגע בנעליהם של האורחים שלכם: הם פינו את הלו”ז, יצאו מוקדם מהעבודה, העניקו צ’ק על סך מאות שקלים לכל הפחות, והנה הם התייצבו באירוע. בשלב זה, הדבר הכי טבעי עבורם יהיה לחפש את הבר, שבו יוכלו לשתות, ליהנות ולהרים כוס לחיי הזוג. מובן שחשוב לשים לב לתפריט האלכוהול בחתונה, וזוגות רבים יודעים שבחירה נכונה בו יכולה לחולל פלאים באירוע כולו: היא יכולה לשבור את הקרח בין אורחים שלא מכירים זה את זה בקבלת הפנים, להזרים את כל האורחים לשעות של פאן על הרחבה, ולהעיד על הטעם של בני הזוג.

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

כל מה שצריך לשעות של פאן על הרחבה. צילום: אורי כרמי, מתוך האינסטגרם של ביער

נדמה שאין כלל אצבע שיעזור לצלוח את סוגיית תפריט האלכוהול במאה אחוז. טרנדים באים והולכים, לכל חתונה יש נסיבות אחרות ורקע משלה, וכמובן סוגיית התקציב משחקת תפקיד מרכזי. למרות זאת, הניסיון עושה את שלו, ובבר של ביער, מתחם האירועים הצמוד לפארק השרון, יודעים איך לבנות את תפריט המשקאות המנצח לכל אירוע. קובי וולף, הבעלים של ‘בר-בר’, חברת שירותי הבר המספקת שירות ללקוחות מתחם האירועים, חי ונושם את עולם האלכוהול לחתונות מזה כ-7 שנים. במסגרת תפקידו הוא מלווה את הזוגות ממפגש ההתעניינות הראשון במתחם ועד האירוע עצמו, ומסייע בכל התלבטות בדרך. לאורך הקריירה שלו, ולאחר שהיווה חלק ממאות אירועים מוצלחים, וולף צבר לא מעט תובנות שאותן הוא שמח לחלוק איתנו.

קבלו טיפים מהמומחה, שיהפכו את הבר באירוע שלכם לבר הכי רותח בסביבה:

***

לשמור על התקציב, גם לקראת החתונה

לדברי וולף, אצל זוגות רבים, ובעיקר אלו שמקפידים על התקציב, הבר זוכה למקום די נמוך בסדר העדיפויות, וחבל. “אם בונים את האירוע בתקציב מסוים, חשוב שתכללו מראש את האלכוהול בתקציב ולא תוסיפו אותו חודש לפני החתונה. זה ישפר את רמת המשקאות, ויהיה אפשר לשלב יותר מהמותגים המובילים”, הוא אומר.

במטרה לקצץ בהוצאות הבר, יש זוגות שמחליטים לקחת יוזמה ולדאוג למלאי האלכוהול בעצמם, אולם מדובר בריזיקה לא קטנה שעלולה לפגוע במהלך התקין של האירוע: “הרבה זוגות לא מייחסים חשיבות לכמויות, ופעמים רבות הכמות והמבחר מצומצמים, להבדיל מחבילות של ברים שמספקים משקאות במגוון רחב. זאת לא מתמטיקה, קשה לעשות את החישוב של הכמויות לבד. אני מציע לתאם את כמות המשקאות שמביאים מבחוץ, כדי שלא ייגמרו במהלך האירוע, ובכל מקרה לתת אמון בברים”.

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

אפשר ליהנות מכל הטוב הזה, ועדיין לשמור על התקציב. צילום: יוליה טוקרב

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

המפתח הוא לחשוב מראש. צילום: ג’ן סלדקוב

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

שאלה של תכנון מוקדם וסדרי עדיפויות. צילום: אורי כרמי

***

Trend Alert

בשנים האחרונות, ברי קוקטיילים הפכו לתופעה נפוצה בסצנת חיי הלילה התל אביבית, ומובן שגם עולם החתונות לא נשאר מאחור. “עולם הקוקטיילים נפתח, ועכשיו הוא לא מיועד רק לנשים כמו פעם. גם מבוגרים וגברים כבר לא מתביישים להסתובב עם כוס של קוקטייל. להפך – הם מתלהבים מצורות ההגשה”.

באשר למשקאות ספציפיים שצברו תאוצה, וולף מציין בעיקר ג’ין, קמפרי, טקילה ומשקאות פחות מתוקים באופן כללי. “וודקה קצת ירדה על חשבון הג’ין”, הוא מפרט, “כיום אנחנו מגישים ג’ין כמעט באותן כמויות כמו וודקה. פעם וודקה הייתה פופולרית פי שניים מג’ין ואפילו יותר. גם קמפרי במגמת עלייה, כי הוא משתלב בקוקטיילים. אגב, הרבה פעמים אנשים ממשיכים מקוקטייל על בסיס טקילה לצ’ייסר טקילה נקי”.

מגמה נוספת מהעת האחרונה היא הפיכת הבר לחלק בלתי נפרד מהדקורציה. אין סיבה להשאיר את הבר מאחור, במיוחד כאשר בונים אירוע קונספט, והשדרוג יכול להוסיף המון לנראות של האירוע. אפשר פשוט לתת לדמיון להתפרע, ולשדרג את אזור הבר באלמנטים יצירתיים כמו צמחייה, חפצי נוי, ואפילו פיל שעשוי מפרחים.

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

צורות ההגשה של הקוקטיילים רק משתדרגות. צילום: yaely photographer

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

היישר מהסצנה התל אביבית. צילום: ג’ן סלדקוב

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

לתת לדמיון להתפרע, גם בבר. צילום: ג’ן סלדקוב

***

מה צופן לנו העתיד?

לפי וולף, נמשיך לראות התחזקות של טרנד הג’ין, הרום והקוקטיילים. “בכלל, קוקטיילים יהפכו לסטנדרט, כל בר יידע לתת מענה לקוקטיילים, ונראה יותר זוגות שמשדרגים את הבר ומוסיפים עמדה מעניינת”. ב’ביער’, למשל, ישנה אפשרות לשדרג את האירוע עם קרוואן המגיש קוקטיילים, מה שכמובן מהווה אטרקציה מדליקה במיוחד. כמו כן, ב’ביער’ ישנו מגוון רחב של עמדות קוקטיילים מעוצבות, שיכולות להוסיף המון לאירוע כולו.

באופן כללי, בעתיד נראה ברים מקצועיים יותר מתמיד, שיודעים לתת מענה טוב במיוחד לכל בקשה של הזוגות והאורחים.

מגמה נוספת שנראה בתקופה הקרובה היא עלייה בפופולריות של הבירה, שמשום מה כיום לא מהווה בחירה פופולרית של אורחים בחתונות. “אנשים מתעניינים יותר בבירות בוטיק, ואנחנו נותנים לזה מענה. נראה גם קוקטיילים המבוססים על בירה, ואחד מהם הוא שילוב של בירה וערק, שנמצא עכשיו ממש בתחילת הדרך”.

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

דרינק שיגרום לאורחים שלכם לשלוף את הסמארטפון ולצלם. צילום: רודי נקש

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

הג’ין פה כדי להישאר. צילום: רודי נקש

***

מסתכלים בקנקן

אי אפשר לדבר על קוקטיילים בלי לדבר על הפרזנטציה, ואכן, בזמן הקרוב נראה אותה רק הולכת ומשתכללת. “ייעשה שימוש בכוסות יוצאות דופן, תבלינים, פירות יבשים, פרחי מאכל שמשתלבים כמעט בכל עמדת קוקטייל, ואפילו קרח יבש. אלו נגיעות שעושות את הדברים יותר מעניינים”, מסביר וולף.

לא רק הדרינקים עצמם יעברו מתיחת פנים, אלא כל מה שקשור לבר ולסביבתו יהפוך לשואו של ממש. “נראה ברמנים בתלבושת אופנתית ומעניינת יותר, ולא רק שחור. נראה שלייקסים, פפיונים, וסטים, סינרים. ב’ביער’ יש מגוון רחב של סגנונות לבוש לצוות – פריטים קטנים שמוסיפים לנראות”.

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

הוויזואליה משחקת תפקיד מרכזי מתמיד. צילום: אורי כרמי

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

מחלקת הרושם. צילום: אורי כרמי

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

הבר הוא שואו לכל דבר ועניין. צילום: רודי נקש

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

פרחי מאכל ישתלבו כמעט בכל קוקטייל. צילום: אורי כרמי

***

לא להתבייש לשאול

הרגע שבו נחתם החוזה עם מתחם האירועים הוא רגע מכונן בדרך ליום הגדול, על כך אין ספק. ביחד עם שאר הגורמים שצריך לקחת בחשבון במעמד זה, אסור להזניח את נושא האלכוהול, ורגע לפני לחיצת היד מומלץ לשאול את השאלות הרלוונטיות. אז מהן השאלות שאסור לוותר עליהן? ראשית, כדאי לדעת את מספר העובדים שצפויים לקחת חלק ביום הגדול שלכם. “חשוב שזוגות ישאלו מה היחס ברמנים כנגד האורחים”, מסביר וולף “היחס המומלץ הוא של איש צוות אחד על כל 50 אורחים, אך במקומות רבים היחס נוטה לכיוון של איש צוות לכל 60-80 אורחים”. נקודה נוספת שיש להסכים לגביה מראש היא שעת סיום העבודה של הבר. יש מקומות שבהם הברמנים עוזבים את האירוע כשהמסיבה עוד בשיאה, סביב 1 בלילה, ובכך מפריעים למהלכה התקין. “אצלנו ב’ביער’ זה ממש לא קורה. הבר נסגר רק כשהאירוע נסגר והמוזיקה נסגרת”.

קבלת ההחלטות לא נגמרת עם החתימה על החוזה. לשם כך, כחודש-חודשיים לפני האירוע, וולף מקפיד להשתתף בפגישה עם הזוגות שמוקדשת כולה לבר. במהלך הפגישה מגבשים את ה-tone & style של הבר בעת האירוע (כלומר, אם הוא יהיה רשמי ומאופק, או יותר מסיבתי וקליל), וקובעים את התפריט באופן קצת יותר מפורט. בשלב זה עולות שאלות צפויות כמו אחוז המוזמנים הצעירים הצפוי, וגם שאלות פחות צפויות כמו מספר המוזמנים מחו”ל, שכן פעמים רבות קיבולת האלכוהול שלהם גבוהה מזו של ישראלים.

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

איזה סטייל תרצו – מאופק ורשמי או קליל ומסיבתי? צילום: yaely photographer

***

הגורם האנושי

כמו בסעיפים רבים וטובים בצ’ק-ליסט בדרך לחתונה, גם בכל הקשור לגיבוש תפריט האלכוהול יש חשיבות עצומה לאנשי המקצוע. מומלץ שבני הזוג ישימו לב מיהן הנפשות הפועלות שנמצאות סביבם, ולא יתפשרו. מסיבה זו, וולף מקפיד על נוכחות בפגישות עם הזוגות, ממש מהרגע הראשון, עוד לפני שנקבע תאריך האירוע. הוא מקפיד לעשות לזוגות סדר בראש, לפרק את האירוע על מרכיביו השונים, ומכאן לגבש את התפריט בקווים כלליים. הליווי ממשיך גם בשבועות ובחודשים שקודמים לאירוע, כל הדרך ליום הגדול. בנקודה זו, חשוב שהזוגות יקפידו לשאול על מקצועיות הברמנים, ויבדקו שהם אכן עברו הכשרה מתאימה בקורסים מקצועיים. באירוע עצמו, וולף נותן מענה לבקשות של הזוגות, מפקח על מנהלי הבר, מעיף מבט על עמדות הקוקטיילים השונות הפזורות ברחבי המתחם, עוקב אחרי הלו”ז שנקבע מראש ועוד.

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

מקצועיות היא שם המשחק. צילום: אורי כרמי

***

המתכון המנצח

אי אפשר לעסוק בקוקטיילים מבלי לקבל מתכון, ולכן מנהל הבר של ‘ביער’ פרגן במתכון מוחיטו מנצח.

מוחיטו תות

מוחיטו הוא קוקטייל אייקוני שכמעט כל אחד מכיר. עם השנים, נוספו לו שלל שדרוגים, גם בבר של ‘ביער’. “אנחנו מגישים מוחיטו בטעמים שנותנים לו טוויסט – מנגו, פסיפלורה וכמובן תות”, מסביר וולף.

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

הפייבוריט של קובי וולף – ג’ין ואננס

מאחורי הבר: כל מה שצריך לדעת על אלכוהול בחתונה

קטגוריות
מידע שימושי,המגזין
תגיות
אלכוהול בחתונה,ביער,טיפים,טיפים ועצות,טיפים לארגון החתונה
Menu Title
x