שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף | בלוג חתונות – מיי דיי

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

אם כבר יצאתם לדרך עם ההכנות ליום הגדול, בטח גיליתם שכמעט לכולם יש טיפים איך לעשות את זה נכון. אז על מי בכל זאת כדאי לסמוך? לדעתנו - על מי שלקח חלק בעשרות חתונות ויודע בדיוק למה לצפות. אנשי המקצוע של "הקומה הרביעית" מנדבים את הטיפים הכי טובים שלהם

כדאי שתכינו את עצמכם מנטלית, כי מרגע כריעת הברך ועד שבירת הכוס תחת החופה אתם צפויים לשמוע עשרות עצות מכל האנשים שסובבים אתכם. נכון, חלק מהעצות הללו עשויות להיות טובות ושימושיות, אך חלקן עשויות להתברר כפחות רלוונטיות, ואם תסתמכו על הטיפ הלא נכון אתם עלולים למצוא את עצמכם מבזבזים זמן וכסף בתקופה שהיא מלחיצה גם ככה.

אם תשאלו אותנו, הביטוי “אין חכם כבעל ניסיון” לגמרי תופס בעולם החתונות: העצות הטובות ביותר מגיעות מפי אנשים שלקחו חלק בעשרות חתונות במהלך הקריירה שלהם, ראו הכול מהכול ויודעים בדיוק איך להרים אירוע מנצח. אנשי המקצוע המנוסים של “הקומה הרביעית”, מתחם אירועים אורבני ותיק, שיתפו אותנו בטיפים הכי חשובים להפקת אירועים מוצלחים, מהנים ובלתי נשכחים. אז אם אתם מבולבלים מרוב עצות ולא בטוחים על מי לסמוך, הנה כתבה שתעשה בשבילכם קצת סדר בבלאגן:

 לנהל אקסל, לעשות סקר שוק

הבחירה במתחם האירועים היא אחת הטריקיות בדרך לחופה. לרוב מדובר בהוצאה הגדולה ביותר, והיא גם זו שקובעת את הסטייל והטון של האירוע כולו. לא פלא שזוגות שרואים עשרות מתחמי אירועים הם לא מחזה נדיר: מדובר בהחלטה קשה שכוללת סעיפים רבים, וההיצע בשוק מסחרר. אם רשימת המתחמים שאתם פוקדים הולכת ומתארכת, אל תסתמכו על הזיכרון ופתחו טבלת Excel.

“מומלץ להכין טבלה מסודרת עם תבנית קבועה, שבה ישולבו פרטים מכל אולם”, מסבירה מורן ממלוק, מנהלת “הקומה הרביעית”. “מומלץ לשלב את הקטגוריות: עלות מנה; כולל/לא כולל מע”מ; עלות מלצרים/ברמנים; עלות הגברה/תאורה; תוספת ימי חמישי; שדרוגים שונים”.

לאחר סקר השוק, השלב הבא על פי ממלוק הוא תיאום ציפיות בסעיף התקציב. “מומלץ לזוגות לומר לאיש המכירות את התקציב הריאלי עבורם. זה יחסוך זמן לשני הצדדים”, אומרת מורן, “כמו כן, ודאו שהמקום נגיש, במיוחד אם יש לכם אורחים שעבורם הפרט הזה הוא קריטי, וכמובן רישיון עסק”.
שלב החתימה עשוי להיות מלחיץ ומבלבל עבור זוגות רבים, וכדי למנוע קצת מהבלבול הזה, יש למנהלת “הקומה הרביעית” טיפים שימושיים: “מומלץ לחתום על מינימום אנשים שלפי ההערכה יגיעו לחתונה, בשילוב מדרגות בחוזה. כך אפשר להבטיח כי הכסף לא ירד לטמיון בשום מקרה והאפשרות לתשלום נוסף לבעל העסק תמוזער. התנאים של החוזה צריכים להיות הדדיים, וצריכים לכלול סעיף על ביטולים, כוח עליון וכל מה שסוכם במהלך הפגישה. עדיף שכל מה שנאמר בעל פה יהיה כתוב באופן מסודר”.

קשה לנבא במדויק את מספר האורחים שיגיעו לאירוע לעומת מספר המוזמנים, וכאן בדיוק הניסיון של מורן עושה את שלו: “לקראת החתונה מומלץ לעדכן את האולם בכ-10%-5% פחות ממספר האנשים שאישרו הגעה. עד 10% מתוכם לא יגיעו. אגב, כדאי לדעת שההורים של החתן והכלה לא אמורים להיחשב בכמות המוזמנים”.

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

רוצים את המנות הכי עדכניות בחתונה שלכם? נהלו מעקב עלויות על כל הסעיפים בכל מקום לאירוע. צילום: עומר ישראלי

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

שימו את הקלפים על השולחן וספרו לאיש המכירות מה התקציב שלכם, כדי שיפרוש בפניכם את ההצעות הרלוונטיות. צילום: עומר ישראלי

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

לא רוצים לשלם סתם על מנות מבוזבזות? תנו למקום האירוע מספר מוזמנים שקטן ב-10% ממספר מאשרי ההגעה. צילום: עומר ישראלי

 ****

לבחור בקפידה את המוזמנים לטעימות

האורחים בחתונות של היום מצפים לחוויה קולינרית שלא נופלת מזו של מסעדת שף מהשורה הראשונה, והרבה פעמים הם מדלגים על ארוחת הצהריים, מתוך רצון “לשמור את עצמם” לארוחה שתוגש באירוע. כדי להגיע לתוצאה מעולה, יש לעשות את הבחירות הנכונות בדרך, ובעיקר בשלב הטעימות.

לא פעם קורה שההורים והאחים של בני הזוג רואים לנכון להתערב בקבלת ההחלטות, והדבר יוצר סיטואציה מבלבלת ולא נעימה, בלשון המעטה. המיקוד הקולינרי צריך להיות בידי בני הזוג”, מסביר שי כהן, שף קבוצת “נואר”, העומדת מאחורי “קפה נואר” ו”סבסטיאן”, אשר נמצא בתפקידו זה חמש שנים, “יש הרבה מה לבחור מבחינת התפריט, וכאשר יש הרבה דעות, כמובן שנוצר בלאגן. מומלץ להגיע לטעימות בקבוצה מצומצמת של עד שישה אנשים”. לדברי שי, גם לזוגות שנעולים על קונספט אחד כדאי לשמור על ראש פתוח במהלך הטעימות, ולשמור על מגוון בתפריט.

כדי שהטעמים של המנות יהיו במיטבם, יש להתעניין כמה שיותר בסוגיית חומרי הגלם, לבדוק אם הדגים והבשר טריים או קפואים, ולשאול אם האוכל נעשה במקום או משונע. “במטבח In house האוכל יהיה יותר טרי ואמין, ותמיד יהיה גיבוי למקרה שייגמר האוכל”, מסביר לנו שי. כמו כן, לדבריו, מומלץ לקיים שיחה אישית עם השף שבמהלכה בני הזוג יציינו בפניו מהן ההעדפות שלהם ושל המשפחה הקרובה, ובמידת הצורך יציינו אלרגיות או רגישויות.

אחת הסוגיות הקריטיות שקובעות את הטון של האירוע כולו היא צורת ההגשה, וגם בסעיף זה יש לשף דגשים חשובים. “בהגשה מסוג בופה, האורח מקבל מגוון רחב של מנות ויכול להחליט מתי לגשת לבופה, וזאת לעומת הגשה אישית לשולחנות. בנוסף, האירוע הופך להיות נינוח והלו”ז הרבה יותר גמיש”.

גם בסוגיית הקונספט, כלומר חתונה רגילה מול חתונה הפוכה, שבה האורחים מגיעים היישר לשלב האוכל, יש לשף טיפ למתלבטים: “חתונה הפוכה היא אירוע דינמי שנותן כבוד לאורחים ולאוכל”. לפי שי, “הקומה הרביעית” הייתה מחלוצי החתונות ההפוכות בארץ, מגמה שהחלה לפני כעשור, ויש לו רק מילים חמות על התופעה, שצברה תאוצה מאז. “התוצאה היא שקט בחופה, ואחרי שבירת הכוס מתחילה המסיבה. מה גם שחתונה הפוכה גורמת לכך שאין תורים – הרי הבופה פתוח במשך שעתיים וחצי וכל שלב האוכל הוא מתמשך”.

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

התעניינו בסוגיית חומרי הגלם, זמן הגעתם ואופן ההכנה. צילום: שי-לי עוזיאל

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

האורחים בחתונות מצפים לארוחה טובה שאינה נופלת מחוויה של מסעדה טובה. צילום: עומר ישראלי

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

שאלת מיליון הדולר: בופה או הגשה לשולחנות? בדקו את היתרונות והחסרונות של כל סגנון הגשה. צילום: שי-לי עוזיאל

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

ההורים, החברים והאחים רוצים להגיע לטעימות? אל תיסחפו. שישה מוזמנים הם די והותר לקבלת ההחלטות החותכות על התפריט. צילום: עומר ישראלי

 ****

לא לשכוח את הפרטים הקטנים

בסופו של דבר, האדם שצפוי ללוות את הזוגות לאורך כל הדרך, מהביקור הראשון ועד שהאורחים מתפזרים לבתיהם, הוא מנהל האירוע ולכן חשוב שהוא יהיה קשוב, סבלני, וכמובן – מנוסה. לדון גד, מנהל האירוע ב”קומה הרביעית”, יש ניסיון של לא פחות מ-20 שנה בתחום, ובזכות הדרך הארוכה שהוא עשה במקצוע, יש לו טיפים שווים במיוחד.

בחירת הספקים היא קריטית לאירוע, אולם לדברי דון, לא די בבחירה בספקים טובים ומומלצים, אלא יש לשקלל קריטריון נוסף – מידת ההיכרות של הספקים עם מתחם האירועים הנבחר, פרט שיכול להפוך את העבודה ליעילה ונוחה במיוחד.

בכל מקרה, בין שהדי.ג’יי הנבחר מכיר את מתחם האירועים ובין שלא, אסור לוותר על פגישה מקדימה איתו, שבמהלכה בני הזוג מוזמנים לבחון את הכימיה איתו. לפגישה זו יש להגיע אחרי שעושים שיעורי בית, כלומר מצוידים ברשימת שירים אהובים לשלבים השונים של האירוע. סוגיית הכימיה קריטית לא פחות גם בבחירת הצלמים: לפי דון, חוץ מתיעוד האירוע, צלמים רבים מוצאים את עצמם ממלאים פונקציה נוספת ביום הגדול – המרגיעים הלא רשמיים של החתן והכלה הנרגשים.

לדברי דון, דווקא הפרטים הקטנים, אלו שלא תמיד זוכים לתשומת הלב המגיעה להם, הם אלו שיכולים לעשות את ההבדל בין אירוע טוב לאירוע שהוא לא פחות ממדהים. לשם כך בדיוק אסף דון כמה טיפים קטנים שיכולים להקפיץ לכם את האירוע:
דבר ראשון, יש לתכנן כראוי את שלב הטקס. “מומלץ שטקס החופה לא יעלה על 20 דקות. אם הוא נמשך יותר מכך, הקהל כבר פחות קשוב וחבל”, הוא מסביר, “כמו כן, לקראת שלב שבירת הכוס יש לוודא שהכוס השבירה עטופה בנייר כסף ובניילון נצמד, כדי שלא יעוף רסס על האורחים והחתן”.

שנית, חשוב להתייחס גם לפרטים פחות זוהרים, למשל השירותים במקום: “חשוב לבדוק אם בשירותים יש עובד ניקיון קבוע. כמו שהשירותים נראים ככה ייראה האירוע. בנוסף, כדאי לדאוג לערכת התרעננות לשירותי נשים, הכוללת מוצרי טיפוח כמו מגבונים לחים, דאודורנט ואף מוצרי איפור לטובת האורחות”.

לדברי דון, על הזוגות להביא בחשבון שחתונה היא אירוע שנמשך שעות ארוכות, על כל המשתמע מכך, וכדאי לחשוב על כל שלב והצרכים הייחודיים לו. מה זה אומר? לדברי דון, צריך לחשוב היטב על סוגיית האוכל לבני הזוג עצמם. “על הזוגות להגיע שעה לפני הצילומים ולהספיק לאכול לפני האירוע”, לדבריו. בהזדמנות זו, עליהם לזכור גם את תרופת הסבתא המוכרת נגד השתכרות מהירה מדי, ולשתות צ’ייסר שמן זית, שיסייע להם לשמור על איזון גם בשלב שבו דרינק רודף דרינק.

לאחר מכן, יש להביא בחשבון את הצרכים שיתעוררו בשלב החופה ואחריו: “הרבה חתנים נוהגים להגיע לאירוע עם נעליים חדשות, שהן בדרך כלל לא נוחות. תמיד מומלץ להביא זוג אחד לשבירת הכוס, עם סוליה קשה, וזוג נוסף לריקודים”, מסביר דון.

השעות הקטנות של הלילה, אשר לעיתים מגיעות אחרי שהזוג כבר שתה לא מעט, מצריכות התייחסות מיוחדת. כדי לעבור אותן ברעננות מקסימלית מומלץ לארגן חולצת טי להחלפה לשלב הריקודים, וכן לשקול, בייחוד באירועים שכוללים הרבה צעירים, שילוב של מזנון לילה שיציע מנות שומניות כמו המבורגרים וצ’יפס, שמעכבות את ספיגת האלכוהול בדם. עניין נוסף שכדאי לחשוב עליו הוא מיזוג האוויר: “הרבה פעמים מקפיאים את מתחם האירועים, אז מומלץ לבדוק שהמקום מספק כרבוליות או שמיכות לילדים, אם יש כאלה בין המוזמנים”.

גם כשהערב נמצא בסופו והנשואים הטריים עייפים אחרי יום ארוך במיוחד, אסור לוותר על כמה סעיפים מהותיים: “חשוב ששומר מהמקום ילווה את הזוג עם הצ’קים בסוף האירוע, או שהמשפחה הקרובה תיקח אותם עימה, ולא הזוג”. כמובן, גם המחשבה על הדברים הקטנים ביותר יכולה להשפיע על האופן שבו היום הגדול נגמר. “מרבית הזוגות לא אוכלים בחתונה, ולכן מומלץ לקחת טייק אוויי מהמקום לאחר האירוע כדי שיהיה מה לאכול במלון”. אין כמו נשנוש קל מהמנות שבני הזוג בחרו בקפידה כדי להתחיל את חיי הנישואין בכיף.

והדבר הכי חשוב לדעתו הוא שאחרי אינסוף תכנונים ודאגות, הגיע הזמן ליהנות מהאירוע ובעיקר לשחרר. תנו לספקים לעשות את עבודתם והתחילו ליהנות מהחתונה.

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

שימו לב לפרטים הקטנים שיכולים להקפיץ את האירוע. צילום: שי-לי עוזיאל

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

ניקיון ואסתטיקה של המקום הם קריטיים להצלחת האירוע- וודאו שהכל מנוהל כראוי ושאנשי הניקיון זמינים בכל רגע נתון. צילום: עודד סמדר

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

דרינק רודף דרינק- אל תשכחו לאכול טוב לפני שדברים יתחממו. צילום: עומר ישראלי

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

קחו בחשבון שאחרי 20 דקות של נאומים בחופה האורחים שלכם יתחילו להתעייף. צילום: עומר ישראלי

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

מרגע שתגיעו לאירוע הפקידו את הדאגות בידי אנשי המקצוע ותהנו. צילום: לירון אראל

שלושה שיודעים: טיפים נבחרים לחתן ולכלה מאנשי המקצוע הותיקים בענף

נוף מושלם ושירות מצויין הם מרכיבים קריטיים לאירוע. צילום: שי-לי עוזיאל

****

 

קטגוריות
מידע שימושי,המגזין
תגיות
הקומה הרביעית
Menu Title
x