בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ | בלוג חתונות – מיי דיי

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

בחירה בחומרי גלם משובחים, Farm to table כערך עליון, והכנת מנות בצורה שתספק לכם הרבה רגעים לסטורי: לקראת סיום תקופת בין המצרים וחזרתן של חתונות הקיץ, קבלו את המגמות הקולינריות הכי חמות של העונה

חודשי הקיץ מביאים איתם את נקודת הרתיחה של עונת החתונות, ולרובנו מתנוססת על המקרר הזמנה לחתונה שתתקיים בשבועות הקרובים. כיום, זוגות עושים מעל ומעבר כדי ליצור לאורחים שלהם חוויה שתבלוט בין כל האירועים ותשאיר רושם חזק. הדבר מתבטא גם בבחירות הקולינריות, שצריכות להיות מעודכנות לפי הטרנדים הכי רלוונטיים לעונה, מותאמות לחום הכבד של הקיץ, ומלאות טעם אישי ומקוריות. וזוהי לא משימה פשוטה: עולם הקולינריה מקבל יותר תשומת לב מאי פעם, שפים מופיעים על מסך הטלוויזיה שלנו על בסיס יומי במגוון תכניות ריאליטי, אף ביקור במסעדה יוקרתית לא שלם ללא צילום מושקע של המנות לאינסטגרם, ותהליך ההכנה של האוכל חשוף לאורחים ומספק עניין בפני עצמו. התוצאה הנוכחית באה לידי ביטוי בחתונות שמציעות עושר קולינרי ויוצא מגדר הרגיל, לצד הגשה שמספקת רגעים פוטוגניים חזקים.

רוצים לדעת מהן המנות שתפגשו בחתונה הבאה שתגיעו אליה? או אולי אתם בכלל אלה שמתלבטים מה להגיש ביום הגדול שלכם? קבלו סקירה לוהטת של המגמות הרותחות בתחום בהשתתפות חברות הקייטרינג המובילות בענף:

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

קייטרינג שמואלי: פלנצ’ה, Farm To Table וחיבור לאדמה

מהן מנות הדגל שלכם העונה? “המנות של קיץ 2018 מאופיינות בקלילות, והמטרה היא לא לחמם או להכביד, לא להיות שמנוניות מדי, ולהתאים למזג האוויר”, אומרת זוהר שמואלי, שותפה, מנכ”ל בקייטרינג שמואלי, ומי שאחראית גם לתפריט המוגש במתחם האירועים מערבה. “הפתרון האולטימטיבי הוא פלנצ’ה (משטח צלייה), שעליה עולים מגוון חומרי גלם כמו בשרים, דגים וירקות, וגם אחרי שאוכלים מנת פלנצ’ה אפשר להמשיך לרקוד, והאורחים לא מקללים אותנו”, מתבדחת שמואלי. הפלנצ’ה מביאה איתה אווירה ייחודית – אווירה של הים התיכון, דרום צרפת, איטליה וספרד – המוסיפה המון כאשר היא משולבת בקבלת הפנים או במנה העיקרית.

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

צבעוניות שקשה להתעלם ממנה. צילום: ערן בארי

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

מיטב הירקות עושים את דרכם לפלנצ’ה. צילום: ערן בארי

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

המנות הן חגיגה לעיניים לפני הכל. צילום: ארז חרודי

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

אוכל מוטרף והגשה מרתקת. צילום ארז חרודי

איזה מגמות קולינריות בולטות בחתונות הקיץ? “ההשראה מגיעה מאוכל רחוב מרחבי העולם, והמגמה היא לפשט את המנות גם באירועים הכי fancy”, אומרת שמואלי. הפשטות משתלבת היטב עם המגמה של farm to table, והעונה משפיעה באופן ישיר על מה שאנחנו רואים על הצלחת. כך, בחודשי הקיץ ניתקל פחות בעלים ירוקים ויותר בסלטי שוק על בסיס עגבניות וחצילים. בנוסף, בכל הקשור לירקות, אם בעבר הסלק, הקולורבי, הכרובית והכרוב סבלו מתדמית בעייתית, כיום הם מככבים בתפריט יותר מתמיד, על חשבון ירקות שנחשבים אקסקלוסיביים כמו אספרגוס ואפונת שלג. שמואלי מרשה לעצמה להתנבא באשר למגמות שנראה בקיץ 2019, ולדבריה, בחתונות בעוד שנה מהיום, ובפרט בחתונות שטח וחוף, יככבו בעיקר מנות בטמפרטורת החדר: “ממש חם בקיץ הישראלי, ואוכל פושר הוא אוכל שיותר נעים לאכול אותו. שנים אף אחד לא התייחס לזה, ובקרוב נראה שינוי בעניין”.

מה התחדש בעולם ההגשה? לדברי שמואלי, ימי הדקורציה המוגזמת עברו, והמנות עצמן, בפרט אם הן כוללות חומרי גלם בצבעוניות עזה כמו סלק, מאופיינות בצלחות פשוט במיוחד. “לא צריך דקורציה – חומר הגלם מספיק אסתטי. הכול מתכתב עם אקולוגיה וחיבור לאדמה, והצלחות פשוט קורה מעצמו”.

ומה שותים? “גם בקוקטיילים, הטרנד הוא שימוש בפירות וירקות. הכי פרשי שיש”, מסבירה שמואלי. “אנחנו רואים שימוש ברכיבים מפתיעים כמו כוסברה, מלפפונים ועשבי תיבול – הכול מתחבר לנושא של עונתיות וחיבור לאדמה”.

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

מגי ותולי: דגים טריים, חומרי גלם בגידול אישי והגשה שמצדיקה סטורי

מהן מנות הדגל שלכם העונה? “העונה אפשר לדבר על מנות שמבטאות את הרעיון של חומרי גלם מקומיים, סגנון ים תיכוני ובעיקר – טריות”, מסבירים תולי ביבי, הבעלים של קייטרינג ‘מגי ותולי’, ושירי אבידן-ניצן, השותפה בקייטרינג. “בין המנות הפופולריות נמצאת ברוסקטת זיתים עם סלסת עגבניות וקרפצ’יו אינטיאס, וכן מנת טונה אדומה, עם שמן זית שמיוצר לבד, פיצוחים משוק לוינסקי כמו פיסטוק, צנובר, אורגנו, בזיליקום, בצל סגול, צ’ילי, נענע, זרעי עגבניות ולימון”.

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

מנה קלילה ומרעננת. צילום: מרוין

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

ברוסקטה ודגים נאים. צילום: מרוין

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

טונה מביאה איתה וייב קיצי משמח. צילום: מגי ותולי

איזה מגמות קולינריות בולטות בחתונות הקיץ? “הדגש הוא על החומרים ואנחנו מייצרים בעצמנו חלק גדול מהם, כמו שמן זית למשל”, מסבירים ביבי ואביטן-ניצן. “הייתה תקופה נהדרת של פירות יער – תותי בר ופטל, שכמובן היוו חלק בלתי נפרד מהתפריט. אנחנו מגדלים גם פרחי מאכל, שמעניקים טאץ’ עדכני למנות שלנו”. העובדה שבקיץ 2018 הפכו שפים רבים לטאלנטים בזכות עצמם מיתרגמת לשטח, ולכן מקפידים בקייטרינג לעבוד עם מספר שפים מז’אנרים שונים, כשכל אחד מביא משהו אחר.

מה התחדש בעולם ההגשה? “העונה רואים הרבה צבעוניות, הרבה צלחות בצבע כחול, למשל, ופחות צלחות בצבע לבן”. מגמה נוספת שהשניים מציינים היא צלחות אל מול עיני האורחים, ולכן כיום מקפידים לצמצם את מספר המנות שיש להכין מראש, כדי שגם האורחים ייהנו מהשואו.

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

צלחות בגוונים מקוריים יכולות להוסיף המון לחוויה. צילום: מגי ותולי

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

אווירה הכי עדכנית שיש. צילום: מגי ותולי

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

 קייטרינג ארז וחנן: מהערוגה לצלחת

מהן מנות הדגל שלכם העונה? “יש לנו עמדות של מאפייה באירועים, הן מאוד ייחודיות ולא רואים אותן במקומות אחרים”, מסבירה מיכאלה סגל, מנהלת אופרציה ותיקי לקוחות בקייטרינג ארז וחנן של השפים ארז קומורובסקי וחנן עזרן. “הניחוחות של האפייה והתוצרים הסופיים מייצרים משהו שקשה לעמוד בפניו”.

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

ניחוחות של אפייה שקשה לעמוד בפניהם. צילום: ארז חרודי

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

הכי טרי שיש. צילום: ארז חרודי

איזה מגמות קולינריות בולטות בחתונות הקיץ? “הקיץ נראה הרבה פירות וירקות עונתיים, שמוסיפים לצלחת הרבה צבעוניות ושואו”, מסבירה סגל. “המגמה השולטת היא מהערוגה לצלחת, וההבנה שגם המנגו, המלון והאבטיחים יכולים לשמש כחומרי גלם למנות הכי שוות בעולם”. מגמה נוספת שסגל מתארת היא הדגש שמקבלות המנות הטבעוניות, אשר בקיץ 2018 בולטות מאי פעם ומגיעות במגוון סגנונות וטעמים.

מה התחדש בעולם ההגשה? “ההקפדה היא להכין כמה שיותר מול עיני האורחים”, מסבירה סגל. “לא מביאים, מחממים ומגישים, אלא הופכים את תהליך ההכנה לחגיגה שלמה. השואו כולו הוא הדבר הכי Up to date שיש. פרזנטציה היא המפתח”.

ומה שותים? “אנחנו מגישים קוקטיילים באווירה קיצית כמו מוחיטו סברס”, אומרת סגל. לדבריה, ההשראה העיקרית לתפריט האלכוהול היא פירות העונה, אשר יוצרים חוויה שמחה וצבעונית שעושה טוב על הלב.

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

צבעוניות שעושה טוב על הלב. צילום: ארז חרודי

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

הכנת האוכל הופכת לאטרקצייה ולחלק מהעניין בחתונה. צילום: ארז חרודי

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

 אתי ונעמה: אכילה בעמידה, אורחים מתעניינים וצלחות של פעם

מהן מנות הדגל שלכן העונה? “בשרים מעושנים יותר פופולריים מתמיד, והעונה אחת המנות האהובות היא עוף עם עשבי תיבול ולימונים, לצד מנות קלאסיות יחסית כמו נתחי אסאדו, אנטריקוט וסינטה”, מספרת נעמה חייט מקייטרינג ‘אתי ונעמה’, שחושפת פן נוסף בטעם הישראלי הקיצי. לדבריה, הפופולריות לה זוכות תכניות בישול בפריים טיים כמו ‘מאסטר שף’ ו’בייק אוף’ משפיעה על הנעשה בתחום האירועים וגורמת לאנשים לרדת לפרטים בצורה משמעותית: “אנשים שואלים מאיפה שמן הזית, הטחינה, הירקות והגבינות”, היא מסבירה. “אנשים נהיו יותר מעורבים. אני כבר 18 שנה בתחום וזה מעולם לא היה ככה”.

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

איכות חומרי הגלם חשובה יותר מתמיד. צילום: צחי שמש

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

זוגות לא מוותרים על מעורבות בבחירת חומרי הגלם. צילום: צחי שמש

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

הקהל מתעניין ואנשים רוצים לדעת מאיפה הגבינות מגיעות ואיפה הירקות גודלו. צילום: גל בן זאב

איזה מגמות קולינריות בולטות העונה? “בחירה באוכל רחוב כמו סביח וסנדוויצ’ים היא מגמה בולטת”, מסבירה חייט. “כמו כן, המנות הצמחוניות והטבעוניות מקבלות מקום גדול מאי פעם, יש הקפדה יתרה על תוצרת מקומית, עלייה בפופולריות של דגנים וקטניות, וגם סקרנות כלפי חומרי גלם חדשים ובראשם פריקי – קטנייה מסקרנת שסוף סוף זוכה לכבוד המגיע לה”.

מה התחדש בעולם ההגשה? “היום כבר לא רואים העמסה על הצלחות, ואנחנו רואים זוגות שהולכים על תפריט שמבוסס על עמדות”, מסבירה חייט. לדבריה, הבחירה בעמדות, לעתים על חשבון ההגשה המסורתית ישירות לשולחן, משנה לחלוטין את לוח הזמנים של האירוע: “העמדות פעילות במשך חלקים נרחבים מהערב, והאורחים יכולים לבחור אם ומתי לגשת אליהן”, היא אומרת. המגמה השולטת לטענתה היא מנות קטנות יחסית, כאלו שלא יכבידו על האורחים ויאפשרו להם להחזיק את הצלחת ביד ולאכול בעמידה: “אנחנו רואים כלי הגשה קטנים יותר שעשויים מאמייל ואלומיניום ומביאים איזשהו סגנון בטעם של פעם. זה עובד טוב באירועים שנערכים בשטח”, מסבירה חייט.

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

מנות קטנות שמאפשרות להמשיך לקיים סמול טוק בכייף הן הדבר החם של העונה. צילום: צחי שמש

בצלחת זו: מגמות הקולינריה החמות של חתונות הקיץ

לאכול בחתונה קליל, טעים ובריא. צילום:: אורי סמדג’ה

 

קטגוריות
מידע שימושי,המגזין
Menu Title
x