גן עדן לפודיז: הצצה לתפריט החדש של 'צל החורש' | מגזין חתונות – מיי דיי

גן עדן לפודיז: הצצה לתפריט החדש של ‘צל החורש’

מנות מיוחדות שלא רואים בכל מקום, אוכל שמוכן לעיני האורחים, והשף ניר צוק שמפקח על כל הנעשה: כך נראה התפריט החדש והמגוון של מתחם האירועים 'צל החורש'

בשנים האחרונות הפכנו כולנו לפודיז של ממש. אנחנו מבינים אוכל, מכירים אוכל ויודעים בדיוק מה אנחנו רוצים. במרכז הארץ, בעיקר בתל אביב, אחד מהדגשים העיקריים בחתונות הפך להיות, איך לא – האוכל. במתחם האירועים ‘צל החורש‘ הבינו את הצורך של האורחים באוכל טוב ולכן החליטו לקחת את העניין כמה צעדים קדימה, וחברו לשף ניר צוק.

את השף ניר צוק אין ממש צורך להציג. ברזומה שלו מסעדת קורדיליה המיתולוגית, Jaffa, נועה ומאפו. תוכניות טלוויזיה, טורי אוכל בידיעות אחרונות וגם ספרי בישול לא זרים לו, ובכל זאת, זוהי הפעם הראשונה שהוא מגיע לעולם החתונות. אז למה לקח לו כל כך הרבה זמן? “לאורך כל השנים היו לא מעט פניות אשר לא התאימו מבחינת מיקום או מבחינת ההיבט האנושי.” צוק מספר. “כשפנו אלי מ’צל החורש’ לא יכולתי שלא להתאהב באקליפטוסים העתיקים, בבריכה וברוח הצעירה”.

צל החורש

רוח רעננה במתחם האירועים ‘צל החורש’. צילום: שלומי פרי

***

תפריט בהכנה פרונטלית

בואו נגיע לחלק המעניין באמת: התפריט החדש ב’צל החורש’ הוא “אוכל מהלב”, כפי שצוק מגדיר אותו. לטובת העניין, נבנו עמדות מוקפדות שיוכלו לתת ביטוי לאוכל ולהשלים את החוויה. “בניגוד להרבה מקומות אירועים אחרים, ב’צל החורש’ בחרתי לקצר זמנים ולתת דגש על הכנה פרונטלית אמיתית. לא מנות שהוכנו בבוקר אלא כאלה שמבוצעות בזמן אמת תוך כדי האירוע”. המנות עצמן מוכנות ממש לעיני האורח, ומאחורי כל עמדה יש מטבח קטן. צוק מוסיף שאכן מדובר בהחלטה מלחיצה מאוד מבחינת צוות המטבח, אך אין ספק שהיא שווה את זה.

צל החורש

בכל עמדה יש מטבח קטן. צילום: לבנה צלמים

צל החורש

המנות מוכנות לעיני האורחים. צילום: סטודיו דבש

***

אוכל שעושה שמח

התפריט החדש מגוון ומתאים לכל קהל יעד, ואפשר למצוא בו גם אופציות חלביות וטבעוניות. צוק נוכח בערבי טעימות וברוב האירועים שמתקיימים ב’צל החורש’, מכשיר את צוות המטבח ודואג שכל מנה שיוצאת היא לשביעות רצונו. הוא יוצא מהמסגרת, שובר מוסכמות ומביא איתו מנות מיוחדות שלא רואים בכל מקום. אם תשאלו את צוק מה המסר שהוא רוצה להעביר באוכל שלו, תקבלו אולי את התשובה הכי עניינית ששמעתם לאחרונה: “האוכל שלי לא מעביר מסר, כל תפקידו הוא להיות טעים ולעשות שמח”. וכשאחד השפים המוערכים בארץ עונה תשובה כזאת, בהחלט כדאי לסמוך עליו.

צל החורש

תפריט מגוון שמתאים לכל קהל. צילום: סטודיו דבש

צל החורש

אוכל שמח וצבעוני. צילום: סטודיו דבש

***

מה בעיקריות?

בין המנות תוכלו למצוא שלל ירקות בשלל גרסאות, כמו למשל סלקים בדבש, קישואים בתחמיץ איטלקי, כרוב וצ’יה, מש מונבט, שעועית בובס בחומץ ובצלים סגולים וסלט עגבניות עם פלפלים חריפים. במחלקת הדגים קארי דגים אסייתי, סלמון באלף תבלינים ומיני סביצ’ה שלא ישאירו את החך שלכם אדיש, וגם פאייה חגיגית בשילוב אווז, עוף מעשנה, בריסקט בקר, פילה בקר ואושפלאו טלה מוכנות בעמדות – מנות שכל תפקידן הוא הטעם והיופי. כי מה צריך יותר?

צל החורש

מנות שמלאות בטעם – וגם ביופי. צילום: לבנה צלמים

צל החורש

השף ניר צוק מפקח על כל העמדות. צילום: סטודיו דבש

***

בגזרת הקינוחים

בעמדות הקינוחים תוכלו למצוא אננס קלוי על הגריל, עמדות קיורטוש, פירות טריים, ספינג’ים ועמדת שוקולד או בקיצור – כל מה שתוכלו לחלום עליו. צוק מסביר שכל קינוח עשוי בצורה המוקפדת ביותר וכן, גם הברמן שיכין לכם את הקפה במהלך הערב, למד לאפות את העוגיות שילוו אותו בעצמו.

אין ספק – ‘צל החורש’ ביחד עם ניר צוק הקפיצו את תחום האוכל לאירועים במדרגה, ולנו, אם לומר את האמת, לא נותר אלא לקוות שנוזמן בקרוב לחתונה במקום.

צל החורש

עמדת שוקולד מושלמת. צילום: לבנה צלמים

צל החורש

גם הקינוחים מוכנים במקום. צילום: לבנה צלמים

קטגוריות
המגזין
תגיות
אוכל,צל החורש
Menu Title
x