כמעט שאין תל אביבי שלא שמע על מסיבת הפורים המסורתית הנערכת מדי שנה בכיכר המדינה. בפורים האחרון הצטרפה לכל עשרות אלפי החוגגים שהגיעו לכיכר בבוקר שישי האביבי חבורה יוצאת דופן, אפילו במונחים של פורים – חתן, כלה ושש שושבינות בשמלות פוקסיה תואמות.
למעשה, בזכות מסיבת הרחוב ההמונית החליטו בכלל חגית ותום להתחתן: “זה היה הפוך על הפוך”, נזכרת חגית. “אמרתי לתום, ‘אם אנחנו לא מתחתנים, לפחות נעשה צילומי חתן-כלה במסיבה בפורים’. הוא הסכים ומשם זה התגלגל”. בשנה שעברה השניים העבירו את החג בדירתם של החברים הכי טובים שגרים ממש על הכיכר ותצפתו על המסיבות. גם השנה המסורת נמשכה, אבל עם טוויסט: היא ותום ביקשו מהחברים להפוך את דירתם התל אביבית ללוקיישן של החתונה שלהם.
חגית ותום מגיעים שניהם מעולם החתונות, ולכן היה להם חשוב להכניס משהו טיפה אחר ליום שלהם. הם בחרו לחגוג עם 50 אורחים בלבד אשר נבחרו בקפידה, וחגית אף מספרת ש”הפורום המצומצם היה התנאי שלנו לחתונה”. כצפוי משני אנשי מקצוע, במהלך ההכנות השניים היו מאוד hands-on: חגית, הבעלים של המותג White + Lace, לבשה שמלה בגזרה רפויה ומשוחררת שעיצבה בעצמה. למען האמת, השמלה שחגית בחרה לא נתפרה לרגל החתונה אלא חיכתה לה בארון מאז פסטיבל ‘מידברן’, לפני שנה וחצי, כך שנדרשו רק כמה התאמות. תפירת השמלות לשש חברותיה הכי טובות ששימשו כשושבינות, לעומת זאת, הייתה תהליך מורכב קצת יותר, בעיקר לאור מגבלת הזמן – החתונה כולה אורגנה בחודש בלבד. “הדבר שהכי הלהיב אותי היה כשדמיינתי פריים של שמלת כלה ועוד שש שושבינות בצבע פוקסיה”, מסבירה חגית, שעבדה קשה כדי ליצור את אותו פריים מושלם. גם תום, צלם חתונות במקצועו, השתלב בעבודה, אפילו ביום הגדול שלו, ולצד הצלם תיעד את היום המיוחד. אם לא די בכך, השניים היו אחראים בעצמם על העיצוב, וכן ויתרו על קייטרינג חיצוני; אימה של הכלה הכינה את האוכל לבראנץ’, ואת האלכוהול הם רכשו.
בוקר ההתארגנות של חגית ותום היה מהקצרים שנתקלנו בהם. בתוך שעה בלבד חגית הייתה מוכנה, לאחר שנועה לוי המוכשרת עבדה על האיפור והשיער שלה שהתאימו בצורה מושלמת לאווירה הכללית הכיפית של האירוע. “וכל הזמן הזה תום הסתובב שם. לא היה איזה מפגש מרגש בינינו”, נזכרת חגית, “הוא צילם הכול ורצה לשדר משהו קליל ולא להתאמץ. זה הכי הוא”.
האווירה הפורימית והקלילה הייתה חלק בלתי נפרד מהטקס עצמו: כמו שאר המוזמנים שהגיעו מחופשים, גם החבר שהנחה את האירוע עלה על תחפושת מקורית במיוחד – רב-כומר (“עם מגן דוד!”, חגית מדגישה), המייצג את העובדה שהשניים לא רוצים להיות כפופים לדת אחת. החופה האלטרנטיבית נפתחה בשיר ששר תום, והמשיכה עם שבע הברכות המוכרות שקיבלו פרשנות קצת אחרת ע”י בני הזוג, שניסחו משהו משלהם בהשראת פורים, ואף שיתפו חברים בקריאת הטקסט. בשיאו של הטקס החליף תום את שבירת הכוס המסורתית בשבירת ביצת קינדר ענקית. מי שגנב את ההצגה במהלך הטקס היה ללא ספק דניאל, בנה של חגית מקשר קודם שישב בין אימו ובין בן זוגה כשהוא לובש חליפה ועונד זר פרחים חגיגי על ראשו.
מכאן המשיך הזוג הטרי את היום הגדול והארוך שלו (שנמשך מהבוקר ועד תשע בערב) בטיול בין החוגגים במסיבה ההמונית, מרחק מטרים ספורים מהגג התל אביבי שהאורחים המתינו בו. לפי חגית, “כולם שמו לב אלינו ואף אחד לא נשאר אדיש. אנשים שאלו ‘אז זו תחפושת? התחתנתם באמת?’ וזה היה נורא נחמד”. הבונוס: כשהם חזרו לגג הדירה, הם ממש לא היו צריכים לדאוג לפלייליסט – עיריית תל אביב דאגה למוזיקה מרימה שליוותה את החתונה, ואלפי החוגגים שמילאו את הרחובות הוסיפו המון good vibes ליום הגדול כולו.