פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן | מגזין חתונות – מיי דיי

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

מחפשים מקום לחתונה ולא מוכנים להתפשר על סטייק פילה ופירה בטטה? רוצים להציע לאורחים שלכם את המנות הכי חמות בעולם הקולינאריה? הנה כמה מקומות שאתם חייבים להכיר

אם אתם מוצאים את עצמכם לא פעם בשיחה סוערת על המסעדות הכי שוות שנפתחו בעיר, לא יוצאים מהארץ בלי רשימת המסעדות המעודכנת באזור שבו תשהו ומתעדכנים בכל מסעדת שף חדשה שנפתחה בארץ – הכתבה הזאת היא בדיוק בשבילכם!

בישראל, ובאזור המרכז בפרט, ניתן למצוא עשרות מקומות איכותיים ואסתטיים, שמתאימים לחתונות במגוון סגנונות. חלקם התפרסמו בזכות עיצוב יוצא דופן, אחרים בשל אווירה כפרית ותחושת טבע ולא מעט מהם, הפכו לבולטים, בזכות מיקום אטרקטיבי במרכז תל אביב.

לטובת חובבי הקולינאריה שביניכם, אספנו את המקומות שהפכו למוכרים בעיקר בזכות המטבחים שלהם והשפים אשר עומדים בראשם. מקומות אלו ידועים באוכל משובח, תהליכי הכנה והגשה, שהן מופע מרהיב של צבע, צורה וקומפוזיציה ובעיקר- מנות שהן פאר היצירה הקולינרית, ויגרמו לאורחים שלכם להתלבט אם להוציא את הנייד ולתעד, או להסתער על השולחן. המטבחים במקומות אלו מנוהלים על ידי שפים מעולים, חלקם מהמובילים ומוכרים בארץ, אשר מקפידים על קונספט של מסעדת שף, עם מנות שמורכבות באותו הרגע (לעיתים אף לעיני האורחים), טריות, דיוק בטעמים וכמובן- התאמה לטעמכם האישי ולאופי החתונה שלכם. הנה כמה רעיונות ששווה לבדוק:

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

אחת מהתוספות המעניינות לסצנת האירועים הגיעה השנה מהכיוון המפתיע של השף רן שמואלי, שאחרי 30 שנות ניסיון של בישול, אפייה ואירוח במאות אירועים מיוחדים (ביניהם גם החתונה של בר רפאלי ושלומית מלכה) החליט לפתוח גן אירועים בקיבוץ געש שיהיה שילוב של טבע ואוכל שף איכותי. 

גן האירועים מערבה שוכן בלב חורשת אקליפטוס וגינת ירק באזור השרון, עם נוף ציורי שמעצב את הוויית המקום ומשפיע באופן טבעי גם על המטבח והנעשה בו. השימוש במטבח בתוצרת ישראלית בלבד הוא בחירה עקרונית (ומוערכת עד מאד בעינינו) והוא מתבטא בכך שחומרי הגלם מגיעים מגינת הירקות העשירה הגדלה בסמוך למקום, מכרמים ישראלים טובים וממיטב היצרנים במשק הישראלי.

המטבח מנוהל כמטבח פתוח והכנת המנות מתבצעת אל מול הסועדים. הרעיון הכללי שעומד מאחורי המבחר הקולינרי הוא “מסעדה ליום אחד”, משמע כל אירוע הינו חד פעמי. התוצאה היא שבמערבה אין תפריט או קונספט קבועים וכל הבחירות נעשות בהתאמה אישית לזוג, והכל בניצוחו של אחד השפים המוערכים בישראל.

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

חומרי הגלם נקטפו מהגינה. מקור: maarava.shmueli

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

ניצח על האוכל בחתונות של בר רפאלי שלומית מלכה ועוד. צילום: יובל חן

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

“חדרפרטי – חווית אירוח” הוא חלל אורבני הנמצא בדרום תל אביב ומציע חווית אירוח עדכנית, שמתכתבת עם האווירה השולטת במקומות הבילוי הנכונים בעיר. על רקע העיצוב האורבאני העכשווי, מתנהל מטבח המאופיין באוכל שנוצר באמצעות שילוב חומרי גלם פשוטים ואיכותיים ושואף להקפדה על צבעוניות, תשוקה ומקוריות.

בחדרפרטי מספרים כי הם אוהבים לחדש את המטבח ולהיות יצירתיים, תוך כדי הקפדה על דיאלוג והקשבה לצרכים ולרצונות של הזוג. כמעט בכל אירוע מככבות מנות סביצ’ה דג טריות, בשרים עסיסיים, סלטים אקזוטיים ורעננים ומאפים ריחניים, בארומה שמזכירה את מיטב הבולונז’רי בעולם. אם טרם שמעתם על מנת השווארמה של חדרפרטי, אחת המנות הפופולריות של המקום, תופתעו לגלות שהיא הפכה להיות מנת חובה בכל חתונה, בעיקר בשל העובדה שאף אורח לא מעז לוותר עליה. השווארמה מוגשת בחצי פיתה שמנמנה וטרייה שנאפת במקום. זוהי מנה פשוטה, צבעונית ומלאת חיים, שנותנת טוויסט מפתיע לאירוע כולו.

החלל מיועד לחתונות ואירועים אינטימיים, ועבור זוגות שרוצים לשים את החוויה הקולינרית במרכז של האירוע שלהם.

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

אל תפספסו את השווארמה המדוברת. צילום: רן ברגמן

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

אוכל במידות שלא יפריעו לסמול טוק. צילום מתוך עמוד הפייסבוק של חדרפרטי

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

נוף עוצר נשימה בתוך העיר. צילום: עמוד האינסטגרם של hederprati

****

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

מהיום בו נפתח שואף החלל התעשייתי “אביגדור” להוביל את הדרך בכל הקשור לאירועים קולינריים ולאפשר לזוגות אורבניים לשלב בין חלל עדכני לבין חווית אירוח קולינרית. על רקע החלל התעשייתי הזה, יוצרים השפים ארז (קומורובסקי) וחנן, מטבח ארץ-ישראלי מופלא, בו נרקחות מנות המבוססות על חומרי גלם טריים, פשוטים ואיכותיים. האירוח הקולינארי מציע חוויה רב חושית המתקבלת משילוב של לחמים ומאפים חמים מהתנור, מירקות שנקטפים ישר מהערוגה ונשזרים יחד לסלטים צבעוניים, מדגים טריים, שהגיעו היישר מהשוק ומגריל בשרים, המורכב מהנתחים המשובחים ביותר. התוצאה היא עולם קסום של טעם עשיר ומדויק, מלא חיים, צבע ושמחה.

המטבח של אביגדור פתוח לחלוטין, מה שאומר שכל תהליכי ההכנה וההגשה של המנות נעשית לעיני האורחים, שמצידם יכולים ליהנות ממופע פרונטלי מרהיב של מאחורי הקלעים ועד לרגע בו המנה מוגשת הישר אל הצלחת האישית שלהם. את התפריט בונים השפים יחד עם בני הזוג, בהתאמה לקונספט האירוע ולטעמם האישי.

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

כל הקסם קורה לעיני האורחים. צילום: רן ברגמן

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

הקפדה על אסטתיקה של המנות והגשתן. צילום: מורן מעיין

****

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

“הקומה הרביעית”, מקבוצת מסעדות נואר, המחזיקה במסעדות “קפה נואר” ו”סבסטיאן”, היא מקום לאירועים הממוקם בדרום תל אביב. החזון של מנהלי המקום היה לחבר בין עולם המסעדנות לעולם האירועים, כשהקו המנחה הוא לספק חוויה קולינרית איכותית, דרך מנות חדשות ויצירתיות, לצד מנות מוכרות ואהובות, ממסעדות הקבוצה.

המטבח, המוגדר כים תיכוני עכשווי עם נגיעות אסייתיות, בנוי כמו מטבח של מסעדה, כך שתהליכי הבישול והאפייה מתבצעים בו בכל שלבי ההכנה- החל מיישון בשרים וכבישת דגים ועד לאפיית הלחמים. המנות נעשות בזמן האירוע, תוך הקפדה על חומרי גלם טריים, יצירתיות ועושר וכל זאת בליווי אלכוהול, יינות וקפה איכותיים. בתפריט אפשר למצוא מנות מרעננות לצד המנות המוכרות והאהובות מהמסעדות של קבוצת נואר. הזוגות מוזמנים למפגש המדמה אירוע אמיתי לפני החתונה, כדי שיוכלו להתרשם מהמקום המרשים ומההיצע הקולינארי.

מעבר לחוויה הקולינרית המענגת, הקומה הרביעית מתהדרת בחלל מרשים ומסוגנן, המעוטר בפרטי אמנות עכשווים ובעיקר, מספקת מבט פנורמי על תל אביב. טיפ מאיתנו: אל תפספסו את מנת הדגל הידועה והאהובה- שניצל בנוסח קפה נואר.

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

השניצל האגדי של קפה נואר גם שם. צילום: omerblabla

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

מטבח מגוון המכתתב עם כל העולמות. צילום: עומר ישראלי

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

ירקות ופחממות בשילוב אידיאלי. צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של הקומה הרביעית

****
פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

בין בתי מלאכה ומפעלי תעשייה קטנים בדרום תל אביב, ממוקם ה-“RAY”, חלל המשתרע על פני 1300 מ”ר ומעוצב בקווים נקיים ואורבאניים, עם קריצות לעולמות רומנטיים וקלאסיים. על מטבח הגורמה של הריי מנצח השף יונתן רושפלד, והמנות שיוצאות תחת ידיו, מושפעות מסגנונו היצירתי ופורץ הדרך. הסגנון הקולינארי במקום מאופיין באיכויות על זמניות ומעניק אינטרפטציה עכשווית למנות קלאסיות כמו למשל במנות ניוקי סלק, סביצ’ה דג עם שילובי ירקות מעניינים, מקרונים בטעם קפה ואחרים. עוד דברים שכדאי לדעת: המקום כולו מתפקד ומעוצב כמעין בראסרי גדול, חומרי הגלם העונתיים טריים ומשובחים והצוות, שפועל מאחורי הקלעים ומלפניו, שומר על רמה מקצועית גבוהה, כי בריי מאמינים שההגשה של האוכל חשובה לא פחות מההכנה שלו.

עוד פרט, שמוסיף נקודות למקום בעינינו, הוא העובדה שהמטבח פתוח והמנות נעשות אל מול הסועדים ממש לפני ההגשה, תוך הקפדה רבה על טריות חומרי הגלם. במקום קיים קונספט ייחודי של ארוחת טעימות (של 5 מנות לפחות!) המוגשת אל שולחנות הסועדים.

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

המאסטר שף מנצח: רושפלד בפעולה. צילום: אילן מור

****

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

סורא מארה

ב”סורא מארה” מצאו את הנוסחה שמשלבת בין בילוי תל אביב מסקרן למסע קולינארי רב חושי. ראשית, כדי להגיע למקום תצטרכו לעבור שוטטות אורבנית בין בנייני משרדים רבי קומות. כשתמצאו את הבניין של הסורא מארה, תיקח אתכם מעלית, היישר לקומה העשירית, שבה נמצאת גינה אורבאנית מדליקה, המספקת חווית אירוח מסיבתית ושמחה.

מהמטבח הפתוח של הסורא מארה, יוצאות מנות הנוצרות במקצוענות ובשימוש בחומרי גלם טריים. התוצאה: טעמים נכונים ומדויקים של אפייה בטאבון איטלקי כדוגמת הפוקאצ’ה הירוקה עם קרם רוקולה לצד מנות מסקרנות כמו טרטר דג ים טרי עם טחינה, קלאמרי סגול עם תפוחי אדמה צרובים ותערובת פטריות חמה עם גבינת ריקוטה ופרמזן.

היתרון במקום, אשר מתפקד גם כבר תל אביב עדכני, הוא העובדה שחווית האלכוהול אינה מתפשרת ולכן תוכלו לטעום קוקטיילים מקוריים, המורכבים מחליטות וסירופים המוכנים במקום, פירות טריים, וכמובן- מאלכוהול האיכותי ביותר שיש, כולם משלבים טעמים שרק מיקסולוגים מנוסים יודעים לרקוח.

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

שיפוד של אושר. צילום: יוסף בן חיים

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

כשטריות, בריאות ואסתטיקה מתחברים למנה אחת. צילום: יוסף בן חיים

פודיז התפקדו: שישה מקומות לחתונה עם אוכל יוצא דופן

טעמים שמשתנים בהתאם לעונת השנה. צילום: אמנון חורש

****

קטגוריות
מקומות שווים לחתונה,המגזין
תגיות
הקומה הרביעית,אביגדור,חדרפרטי – חווית אירוח,מערבה,סורה מארה
Menu Title
x